Wou - der er givet en donation på 100.000 kr. - Vil du være med til at støtte projektet?
Pengene skal bruges til indkøb af mine malerier, der skal hænge på Kræft Ambulatorium "Team UG" på Herlev Hospital. Jeg har i forvejen udsmykket med 23 stk. malerier på 2 afdelinger. Der er nu kommet flere behandlerum, med helt hvide vægge
Hele projektet koster 180.000.
Der var ikke flere penge hos det offentlige til udsmykning, så derfor tilbød jeg til Herlev Hospital at søge penge hos fonde. Jeg har fået de første 10 afslag, men i dag kom der en donation fra Tømmerhandler Johannes Fog. Det er usædvanligt flot at der bliver givet så mange penge på en gang. Men det er også Danmarks største sygdom, så mange mennesker er berørt af det med familie, venner og kollegaer. Det her kommer til at gøre noget visuelt godt. Der vil på årsbasis gå 25.000 mennesker forbi malerierne, på venterum, gange og behandlerum. Det er en stor hjertesag for mig, det giver virkelig mening, med de malerier jeg laver.

Støt projektet - det har du mulighed for som privatperson eller firma

Der mangler stadig 78.000 kr. for at alle rum kan blive udsmykket. Pengene går ubeskåret til køb af malerier fra Tina Rosenberg. Små og store beløb er velkomne. 100-500 kr. eller flere tusinde. Hvis du donerer 4.000 og opefter kan du få skrevet dit navn på et maleri, at du har doneret det til kræft afdelingen. Patienter, pårørende og personalet være meget taknemlige for dit bidrag.

Tina Rosenberg er projektleder og beløb kan sendes på Mobil Pay 26 23 00 71 mrk. Herlev hospital eller kontonr. Nordea Bank: 2580 / 074 233 0745 mrk. Herlev hospital.
Malerierne vil blive hængt op her i det første halvår 2018 og du vil få dokumentation med foto når det er hængt op. 

Der er kommet følgende donationer til projektet:
Tømmerhandler Johannes Fog:     kr. 100.000    d. 5. januar   2018
Privat anonym:                                 kr.      2.000    d. 9. januar   2018
Birgit J. Korsholm                            kr.      1.000    d. 6. februar 2018

LÆS HER OM PROJEKTET

Udsmykning af vægge på kræftambulatorium på Herlev Hospital

       
Formålet med malerier på væggene er, at give patienter, pårørende og personalet glade farver og motiver, der bringer glæde, håb og forår ind i lokalerne. At de kan sidde og kikke på disse malerier i venteværelset og få tankerne hen et andet sted, selv om de har en meget svær sygdom og periode i deres liv. At der bliver skabt en god stemning i ellers hvide og sterile lokaler, når patienter er til samtale med læger eller ligger/sidder og få kemiterapi flere timer om dagen og op til flere gange om ugen. Der er 100 patienter og pårørende dagligt eller 25.000 personer årligt, der enten er til kemoterapi, behandling eller samtale om deres sygdom. Der arbejder ialt 45 sundhedsfaglige personer på afdelingen. Der er rigtig mange mennesker i alle aldre og samfundslag der kommer i afdelingen, og som har brug for glæde og håb med en livstruende sygdom. Vi har erfaringer der viser, at det gør en stor positiv forskel med malerier på væggende, istedet for hvide og sterile rum.

Projekt beskrivelse
Det er en bestemt afdleling på Herlev Hospital: Onkologisk Ambulatorium Team UG. Der er udsmykket med malerier i en del af rummene. Det har det offentlige betalt. Der er ikke flere penge til at få alle rum udsmykket. Der mangler ialt 12 rum. Det er behandlingsstuer, samtalerum og gangarealer og det er det der søges penge til. Vi har nu fået en stor erfaring i, hvilken positiv oplevelse det er for patienter og personale i hverdagen. Det gør at patienter taler sammen om malerierne i venteværelset og det giver samtale med sygeplejesker. Malerierne giver varme og ro i rummene, hvor de skal til samtale med læger om deres behandlingsforløb. I de rum hvor de får kemoterapi og sidder/ ligger flere timer, kikker de på glade farver og ikke en steril hvid væg.
Det er billedkunstner Tina Rosenberg der har malet og udsmykket de nuværende malerier, og det er hende der skal lave de sidste malerier der mangler. Det er motiver fra den Nordiske natur i friske og glade farver. Tina er proffessionel og anerkendt billedkunstner og lever af det. Hun har værksted på Hundested Havn, og der laves malerierne på lærred. Derefter transporteres de til Herlev Hospital og hænges op. Malerierne skal være tilegnet Onkologisk afdeling Team UG og forblive i afdelingen.

Budget:               Beløb der søges om: 180.000 kr.

Pengene bruges til malerier der er specielt tilpasset hver enkelt rum i størrelse. Der er 12 rum der mangler malerier. Det er flere samtalerum med læger eller sengsstue til kemobehandling og gangarealer. Motivet vælges i samråd med Inge Holm, afdelingssygeplejeske og personalet. Pris pr. rum er 15.000. ialt 180.000 kr. Prisen er excl. 5 % kunstnermoms. Pris eksempel på malerier i størrelse: 50 x 60 cm: kr. 3000,- 60 x 80 cm: kr. 4.000,-. 80 x 100 cm: 6.800,-
125 x 140 cm kr. 15.000. Der søges flere fonde om tilskud. Projektet vil blive udført, i forhold til hvor mange penge der kommer til malerier.

Tidsramme: 1. januar til 31. december 2018

Projektleder / kontaktperson
Billedkunstner Tina Rosenberg
Nordre Beddingsvej 39 F, 3390 Hundested
www.tinarosenberg.dk, tlf. 26 23 00 71
CVR 31 40 51 73
e-mail: post@tinarosenberg.dk