Torup Kunst-rute


Halsnæsposten, den 20. april 2008 

 

ÅBNE VÆRKSTEDER: Der er lagt op til en god søndagsudflugt til Torup på søndag d. 20. april, hvor ni kunstnere fra Torup åbner deres atelier/værksteder for publikum fra kl. 12-17.

Kunstnerne bor stort set dør om dør, så man kan gå fra sted til sted. Her vil der være mulighed for et indblik i arbejdet og få en snak med kunstnerne om teknik og tanker. Man kan se billedkunst, keramik, pileflet og træskulptur. Det er fjerde gang, Torup har åbne værksteder.

Man kan evt. starte rundturen i Kælder Galleriet i Torup Brugs, hvor kunstnerne viser diverse værker. Her kan man planlægge sin kunstrute. Som hjælp til at finde rundt er der en folder med angivelse af, hvor de deltagende kunstnere kan findes. Der er endvidere ophængt informationsplakater ved Torup Brugs, ved p-pladsen i Øko-byen og ved Dyssekilde station.

Kunst i Torup har fået to nye, meget spændende medlemmer, Tina Rosenberg og Birgitta Steen, begge professionelle kunstnere, der lever af deres kunst og undervisning.

Der er sikkert mange, der kender Tina Rosenberg fra Galleri Liisberg, hvor hun har haft atelier i to år. Hun er inspireret af naturen i Danmark og rejser i de nordatlantiske lande med kærligheden til fjelde, fjorde, fugle, fisk, blomster og træer.

Birgitta Steen er flyttet til Torup her i foråret og har en lang karriere bag sig med debut i 1971. Birgitta er født i Sverige, men har boet i mange lande og studeret på kunstskoler i Paris, Boston, San Francisco og Stockholm. Siden 1987 har hun undervist på kunstskoler og haft kursusvirksomhed over det meste af Europa. Birgitta Steens kunst spænder over akryl/oliemaling, akvareller, fotografier, installationer og skulpturer. Derudover er Birgitta Steen forfatter, fotograf og illustrator på 10 bøger.

Flere oplysninger på:www.kunstitorup.dk.