Bogudgivelser     - af  Tina Rosenberg
 

 

 

 

 

 

 

        Vinter på Hundested Havn

        En billedkunstners dagbog

Den nye bog er en foto bog i stort format. Det er en hyldest til Hundested Havn, for det miljø der er omkring fugle og fisk, himmel og hav og fiskerbåde. Den er lavet som en fotodagbog med korte tekster. der er smukt sat op efter farver og mønstre og er lavet som kræs for øjet. Det var en fantastisk isvinter i 2010-11 og alle foto er taget der. Foto, tekst og layout har Tina Rosenberg selv stået for, og bogen har fået økonomisk støtte fra diverse fonde og er udgivet på eget forlag.

Fotobog om sne og frost, fugle, fisk, himmel, hav og fiskerbåde

 

     

 

Det var en fantastisk isvinter i 2010 og motiverne var lige noget der passede billedkunstner Tina Rosenberg som rejser i de nordiske lande: Færøerne, Island, Grønland og Svalbard. Tina Rosenberg har værksted og galleri nede på midtermolen på Hundested havn, og kommer der hver dag og arbejder. Tina fortæller: Om vinteren har jeg lukket i butikken, og har god tid og går hver dag en runde på havnen for at få lidt frisk luft, inden jeg går ind på mit værksted. Jeg begyndte at tage mit kamera med.  Hundested Havn havde fået en ny indpakning i sne og frost, og der kom masser af fugle i havnen. De smukke fiskerbåde lå i det frosne vand, og himmelens farver var orange, røde og mørk blå og solnedgange var jo lige pludselig kl. fire. Det passede lige med at min arbejdsdag var forbi og jeg var ude og kunne nyde dette smukke syn. Når jeg så havde et godt billede sendte jeg det til lokalavisen Halsnæs Posten. Det kom med på webavisen og nogle blev bragt i den trykte avis. Senere kom jeg med i en fotogruppe som hører under Halsnæs Posten. Det inspirerede mig til at tage flere billeder fordi jeg nu syntes de blev brugt til noget, og ikke bare lå hjemme på min computer. Efterhånden fik jeg taget mange foto og der var materiale til noget der var større. Tanken dukkede op med at lave en bog, og jeg begyndte at lave layout. Jeg hyggede mig med det og det var mest til glæde for mig selv at jeg fik trykt én prøvebog. Jeg viste den til andre, og der var en fantastisk interesse og genkendelses glæde var stor. Mange ville købe eller sælge den. Så gik det stærkt med få den gjort klar til tryk, og det er lykkedes at få penge fra fonde til produktion af bogen.

 

”Vinter på Hundested Havn” udgives af Tina Rosenberg´s eget forlag, og det er hende selv der står for foto, tekst og layout. Bogen kan købes Galleri Rosenberg, Nordre Beddingsvej 39 F på Hundested Havn.

august 2011

 

 se hele bogen her ......

 

 

 

 

”Mykines – Fuglenes Paradis”. En billedkunstners dagbog.

Bogen er en hyldest til øen Mykines på Færøerne, for den vilde natur og fantastiske fugleliv der er. En unik oplevelse at være på den lille ø, ude i det store Atlanterhav, hvor vejret bestemmer hvad man skal den enkelte dag. At gå iblandt tusinder af søpapegøjer, sådan helt tæt på. Her yngler også mange andre havfugle i store kolonier om sommeren. Bogen er en rundtur på øen. Rejsen derud og hvor man bor. Rundtur på Holmen, hvor fuglene er. Regn, storm og tåge og afrejse derfra. Endvidere små digte om fuglene og naturen. Bogen er illustreret med egne stregtegninger, akvareller, oliemalerier og foto. Sidst i bogen er der fakta om bogens fugle.

Lækkert og etisk smukt layout. 21 x 21 cm. og koster kr. 150.

 

Juni 2007